Werkwijze

Inhoud en protocol van het voedingsconsult verschilt al naar gelang uw hulpvraag.

U zou graag een maatje minder hebben of enkele kilo’s minder wegen?
U heeft last van prikkelbare darmen, een te hoge bloeddruk of u dient lactosevrij en/of glutenvrij te eten, ...?
Dan kan u bij mij terecht voor een 3-ledig algemeen voedingsconsult, bestaande uit een intake-, advies- en opvolgsessie.

Voor sporters wordt de mogelijkheid geboden advies in te winnen via een specifiek sportdieet. Al naar gelang hupvraag van de sporter, is hier een verdere uitsplitsing gemaakt naar een quick start sportvoedingsbegeleiding en een uitgebreide sportvoedingsbegeleiding.

Om op een onderbouwde manier te kunnen werken, wordt er uitgegaan van een voedingsconsult bestaande uit 3 sessies.

 

INTAKECONSULT (+/- 75’)

We bekijken samen de invloed van enkele belangrijke gegevens die je individueel voedingsadvies mee zullen bepalen. We bekijken je huidig voedingspatroon, bloedanalyse, eventuele medische complicaties zodat het individuele voedingsadvies daarop kan worden afgestemd. De eerste werkpunten voor optimalisatie van je voeding worden besproken en meegegeven.

 

ADVIESCONSULT (+/- 45’)

In het 2e gesprek, ontvang je de analyseresultaten van het intakeconsult. We overlopen jouw individueel voedingsschema waar je meteen mee aan de slag kan. We bespreken mogelijke produktkeuzes, reiken alternatieven aan en geven tips mee voor situaties waarbij het voedingsschema niet strikt kan worden nageleefd.

 

OPVOLGCONSULT (+/- 30’)

Je wordt verder opgevolgd bij het streven naar jouw doel. We maken een evaluatie van het voedingsschema, zoomen in op specifieke problemen en sturen bij waar nodig. Afhankelijk van uw doelstellingen is het mogelijk dat een opvolging op langere termijn zinvol en/of noodzakelijk is. Dit kan op regelmatige basis en de frequentie hangt af van de noodzaak en mogelijkheden. Dit wordt steeds besproken na de derde consultatie.

Je kan een quick scan (+/- 60’) laten doen om je lichaamssamenstelling, basisvoeding of wedstrijdvoeding te optimaliseren, zonder meteen een uitgebreide analyse en berekening te laten uitvoeren. Er is een aanbod van 3 verschillende consultatietypes:

 

LICHAAMSANALYSE EN OPTIMALISATIE LICHAAMSSAMENSTELLING

 

Ben je duursporter en wil je jouw huidig vetpercentage kennen en te weten komen hoe je jouw optimaal competitiegewicht kan bereiken? Of doe je aan krachttraining en wil je misschien wel het effect op je spiermassa kennen? Via een bio-impedantie en 9-punts huidplooimeting brengen we jouw lichaamsprofiel in kaart en worden de nodige adviezen en tips meegegeven om je doel qua lichaamstypering te bereiken.

 

OPTIMALISATIE BASISVOEDING

 

Aan de hand van een voedingsdagboek wordt ingezoomd op je voedingsgewoontes en de link gelegd met jouw trainingsschema. Zonder verdere berekeningen wordt er bijgestuurd waar nodig en worden mondeling de voornaamste adviezen meegegeven om je voeding beter te doen aansluiten bij trainingsintensiteit en trainingsduur. Aanvullend op deze resultaten ga je naar huis met concrete tips, om de dag zelf nog te starten met het optimaliseren van jouw voedingstoestand.

 

VOEDINGS- EN DRANKPLAN VOOR EEN SPORTSPECIFIEKE SITUATIE

Bent u in volle voorbereiding op een marathon, maar weet u niet goed wat u best eet en drinkt vòòr, tijdens en na uw wedstrijd? Wat levert mij de nodige brandstof om in een etappewedstrijd dagelijks op topniveau te zijn? Hoe haal ik meer rendement uit mijn trainingsstage en/of hoogtestage? Wanneer zet ik gericht voedingssupplementen in? En hoe vermijd ik maagdarmproblemen?

Jouw voeding kan ook grondig worden geanalyseerd en in functie van vooropgestelde doelen, lichaamsanalyse en een aantal biochemische parameters op punt worden gezet. Het resultaat is een voedingsschema op maat met aandacht voor de juiste voedingsstoffen in de juiste dosis op het juiste moment van de dag.

 

OPSTART SPORTVOEDINGSBEGELEIDING
90’ INTAKECONSULT
60’ SPORTSPECIFIEK ADVIESCONSULT

Je bent krachtsporter en wenst op een verantwoorde manier spiermassa bij te winnen?
Of je bent duursporter en wenst je noden nog beter te laten afstemmen op je sportspecifieke behoeften? Via een uitgebreide screening tijdens het eerste consult (lichaamsanalyse via 9-punts huidplooimeting, analyse trainingsschema, bloedanalyse, nutriëntberekening basisvoeding,…) wordt een voedingsschema op maat uitgewerkt dat tijdens een tweede consult uitvoerig wordt toegelicht en je op weg zet naar je sportief doel.

 

6-MAANDELIJKSE OPVOLGING SPORTVOEDINGSBEGELEIDING

 

Pakket van 4 opvolgsessies.
30’/sessie met 9-punts huidplooimeting en bijsturing. Inclusief onbeperkte aanpassing voedingsplan en bijstand via e-mail in functie van trainingsaccenten, algemeen gevoel of recent gecheckte bloedparameters.
Meer dan aangewezen om invloed van je training en voedingstoestand op je lichaamssamenstelling te gaan monitoren over langere periode en accuraat bij te kunnen sturen indien en waar nodig.