Over mij

Het minste wat ik over mezelf kan vertellen is dat sport zowat de rode draad is in het leven zoals ik dat tot nu toe heb beleefd. Het moet zijn dat ik met loopschoenen aan geboren ben, want het aantal kilometers dat ik tijdens mijn jeugd heb afgemaald is haast niet te tellen. Later is daar dan ook nog de passie voor de fiets bijgekomen, wat maakt dat ik vandaag kan terugblikken op deelname aan tal van marathons en triatlonwedstrijden.

Het lag dan ook voor de hand dat ik na het secundair onderwijs de opleiding master in de lichamelijke opvoeding aanving aan de Vrije Universiteit Brussel om daar finaal af te studeren in het jaar 2000. In die hoedanigheid ben ik trouwens reeds jaren tewerkgesteld als sportfunctionaris aan de gemeente Londerzeel.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en om die reden startte ik in 2013 ook de opleiding als bachelor voedings- en dieetkunde aan de Erasmus Hogeschool te Brussel. Voeding -in al zijn facetten- is een thema dat mij altijd heeft geboeid en vandaar deze latere roeping naar de schoolbanken.

Om een geslaagd huwelijk te laten voltrekken koos ik voor doelbewuste keuzevakken en navormingen in de richting van sportdiëtetiek en speelde ook het grootste deel van mijn stagewerk zich af binnen de sportsector. Om mij nog verder te specialiseren in dit domein stak ik zelfs de landsgrenzen over voor de postgraduaat als expert in sportvoeding aan het HAN Nijmegen (Nederland).

Mijn kennis en ervaring stel ik dan ook graag ten dienste van iedereen die op een sportieve manier met zijn of haar lichaam wil bezig zijn. Van de recreatiesporter tot wedstrijdsporter. Van jongere tot oudere atleten. Het voedingspatroon wordt afgestemd op je sporttak, de intensiteit van je trainingsschema en je levensstijl. Voedingsadvies wordt uitgewerkt op basis van persoonlijke eisen, energieberekening, screening van tekorten, bloedanalyse, lichaamsgewicht en vetpercentage bepaling.
Uiteraard kunnen niet alleen sportbeoefenaars bij mij terecht, maar iedereen die enkele kilo’s kwijt wil, meer energie en levenslust wil of gewoon gezond wil eten is welkom!