Groepssessies

Teamintroductie in voeding
Kennis is één, vaardigheden is twee en de omgeving gezond inrichten is drie. Daarom is er naast individuele begeleiding, voor sportclubs en -teams een specifiek pakket samengesteld dat uw teamleden bewust moet maken van het belang van voeding, gezondheidsvaardigheden onder de knie doet krijgen en/of de leefomgeving onder de loep laat nemen.

Het pakket voorziet in volgende onderdelen:

- Een infosessie voor het team met sporttakspecifieke voedingsvoorlichting: Moet ik anders eten op rustdagen dan op trainingsdagen? Met welke maaltijd recupereer ik best na een inspanning? Wat eet ik best op de dag van de wedstrijd? En wat zeker niet? Hoeveel en wat te drinken tijdens inspanning? Moet ik misschien ook een voedingssupplement nemen? Tijdens een interactieve infosessie worden op deze en tal van andere prangende vragen op vlak van (sport)voeding de nodige antwoorden aan uw teamleden aangereikt.

- Een lichaamsanalyse: Via een bio-impedantie- en 9-punts huidplooimeting wordt het huidig lichaamsprofiel per atleet in kaart gebracht. De mogelijkheid bestaat om dit periodiek te gaan herhalen om zo het effect van voeding en training op de lichaamssamenstelling te gaan monitoren en bij te sturen waar en indien nodig.

- Een praktische winkeloefening: waarbij samen met de teamleden aan het winkelen wordt gegaan en al doende de nodige vaardigheden worden aangeleerd om zelf bewuste en kritische keuzes te maken bij de aankoop van voeding. Etiketten hebben voortaan geen geheimen meer. Per afdeling worden tips en tricks meegegeven om vlot gezonde aankopen te kunnen doen.

In elk onderdeel wordt er ingespeeld op de specifieke noden en wensen van het team.

Na afloop van elke sessie zullen per deelnemer de nodige tools en handvatten worden aangereikt om de toepassing ervan in de praktijk te gaan faciliteren.

Prijzen per pakketonderdeel of voor het volledige pakket zijn steeds op aanvraag. Neem contact op voor verdere bespreking hiervan en een offerte op maat.